İçeriğe geç

Yetik Ne Demek Tdk

Yetiz ne demek TDK?

İlk kez Eski Uygur Türkçesinde karşılaştığımız Yetiz sözcüğü, Türk Dil Kurumu’nun genel sitesinde yer alan Türkiye Türk Lehçeleri Sözlüğü’nde “Tamam, yine de yeter” anlamı ile yer almaktadır.

TDK yetinmek ne demek?

Türkçe bir kelime olan Yetinmek kelimesi, “yetmek” fiilinden türemiştir. Dil devrimiyle hayatımıza giren ve günlük hayatta yaygın olarak kullanılan “memnuniyet” kelimesi, elindekiyle mutlu olmayı bilmek, daha fazlasını istememek ve daha azına açgözlü olmamak anlamına gelir.

Özek ne demek TDK?

Arabaların ön ve arka akslarını birbirine bağlayan uzun tahta çubuk.

Ökünmek ne demek TDK?

Eylem. (Konuşma dili) (Adana, Gaziantep, Düziçi, Kayseri, Hatay ağzı) Birinin yaptığı veya söylediği bir şeyi tekrarlayarak onunla alay etmek, onu taklit etmek, taklit etmek.

Yeti ne anlama gelmektedir?

Bigfoot veya Yeti, bazılarının Himalayalar’da yaşadığına inandığı büyük primat benzeri bir yaratıktır. Varlığına inanan insanlar olmasına rağmen, çoğu bilim insanı, mevcut verilere göre Yeti’nin var olma olasılığının çok düşük olduğuna ve bu nedenle efsanevi bir yaratık olduğuna inanmaktadır.

Yetinmek ne anlama gelir?

geçişsiz f. (Kendi kendine yetinmek ne demek?

Öz-koruma ve öz-yeterlilik, bir kişinin veya kuruluşun başkalarıyla destek veya etkileşime çok az veya hiç ihtiyaç duymadığı örtüşen varoluş durumlarıdır.

Yetirmek mi yitirmek mi?

Doğru kullanım “Henüz” olmalıdır.

Aza yetinmek ne demek?

“Büyük işler başarmak için önce küçük şeylerle yetinmek gerekir.” anlamına gelen bir atasözü.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Özsöz ne demek?

Önsöz, kitapların girişinde yer alan ve bu eserin konusunu, amacını ve düzenleme biçimini anlatan yazıdır.

Ökün ne demek TDK?

“Üzüntü ve keder varken dostlar ve akrabalar eğlenmemeli” anlamına gelen bir atasözü.

Ontik ne demek TDK?

Var olan her şey ontolojiktir. Biz ontolojik olarak var oluruz. Ontolojik olarak var olmak, kendini anlayabilen tek varlık olmaktır.

Zıkkım ye ne demek TDK?

[1] Yemekten hoşlanmayan veya yemek servisi yapılmasını istemeyen birini azarlamak, lanetlemek veya lanetlemek için kullanılan bir kelime.

Kösülmek ne demek TDK?

çömelmek, yatmak: ayaklarını uzatarak yatmak. Türkiye’nin her yerinde kullanılan bir kelimedir. TDK bu kelimeyi Derleme Sözlüğü’ne dahil etmiştir.

Yeti ne demekdir?

“Abominable Snowman” buraya yönlendirir. Diğer kullanımlar için Abominable Snowman’a (anlam ayrımı) bakın. Yeti’nin diğer kullanımları için Yeti’ye (anlam ayrımı) bakın. Yeti (/ˈjɛti/), Asya’daki Himalaya sıradağlarında yaşadığı söylenen maymun benzeri bir yaratıktır. “Abominable Snowman” buraya yönlendirir. Diğer kullanımlar için Abominable Snowman’a (anlam ayrımı) bakın. Yeti’nin diğer kullanımları için Yeti’ye (anlam ayrımı) bakın. Yeti (/ˈjɛti/), Asya’daki Himalaya sıradağlarında yaşadığı söylenen maymun benzeri bir yaratıktır.

Dansoz ne demek TDK?

Göbek dansçısı veya çengi, oryantal bir dansçıdır. Fransızca danseuse (dansçı) kelimesinden gelir.

Özezer ne demek TDK?

[1] Aşağılanmaktan, işkence görmekten veya zihinsel veya fiziksel acıya maruz kalmaktan hoşlanan kişi.

Yeti kelimesinin kökü nedir?

Türkçe “Türkiye” fiilinden Yeni Türkçe eki +I(g) ile türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir