Usanmış ne demektir?
çok dolu, yorgun, dolu
Bıkmış ne demek?
1. (Bir şeyden veya bir kimseden) hoşnut olmamak, bıkmak, usanmak, sıkılmak, usanmak: Ademoğlu cidden yorulmadı / Ne zulümden, ne de hakkın zulmünden (Tevfik Fikret).
Bezmiş ne demek?
Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: bezmiş
Izdırap kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Dilimize Arapçadan giren acı kelimesi zarp kelimesinden türemiştir. Zarp, şiddetli bir şekilde vurmak ve delmek anlamına gelirken, agony ise acı ve keder anlamına gelir.
Kullanımın anlamı nedir?
I. ( usan- – Nişanyan sözlüğü. Eski Türkçe osan – “tembel olmak, işi umursamamak” fiilinden türemiştir. Üşen- fiilinin kısmen ayrıştırılmış bir biçimidir. osanmak: sıkılmak, tuhaflaşmak. (…) Sarıçubuk (Bizmişen): Köy, günümüzde Keban Caddesi üzerindedir. Sürsürü (Sorsorig): Şehir merkezinde bir köy iken günümüzde ilçe statüsündedir. Can sıkıntısı, bir durum karşısında duyulan bitkinlik, yorgunluk ve isteksizlik hissidir. Meşhur iskambil domuzu. (DS. I 1993: 439), bangış, [bangıç, bankış] Dişi yaban domuzu (DS. geçişsiz f. (Eski Türkçe bez-mek ‘soğuktan titremek’) (-in) Canı sıkılmak, sıkılmak, bunalmak: Hem okudum, hem yazdım / Yalan dünya, senden bıktım (Karacaoğlan). Can sıkıntısı, hayatlarında yaşadıkları sorunlar ve zorluklarla artık başa çıkamayan insanların durumunu anlatan bir ifadedir. “Sıkıcı” ifadesi, bir kişinin hayata karşı tamamen olumsuz bir görüşe sahip olduğunu belirten bir ifadedir. Sıcak güneşte yapılan yağlı güreşlerde pehlivanın gözüne yağ kaçması zordur. Gözleri yanan pehlivanlar güreşe devam edemezler. Bu sırada alanda bekleyen “Bezciler” pehlivanın yardımına koşarlar. (ﺍﺟﺪﺍﺩ) i. (Ar. cedd, ecdād’ın çoğulu) atalar, dedeler, ecdatlar: Her karış toprağı bir ecdadımızın kanıyla yoğrulmuş bir vatan… (Nâmık Kemal). Mazoşist, fiziksel acıdan veya aşağılanmanın yol açtığı psikolojik acıdan zevk alan kişidir. İşkence veya acı, insanların başlarına gelen çeşitli olaylardan dolayı hissettikleri sıkıntı ve üzüntü gibi durumlardır. Ayrıca işkence ve ceza anlamına da gelebilir. Arapçadan (عَذَبْ) Türkçeye gelmiştir. Anlamı: “Yöntem” bir işletmenin veya düşünce sisteminin temelini oluşturan prensipleri, yöntemleri veya kuralları ifade eden bir terimdir. zf. (Eski Türkçe angsız [< *ang "anlamak"+sız] > añsız fiilinden añsız+ı+n fiiliyle) Beklenmedik bir zamanda, hatırlamadan, ansızın, hemen, ansızın: Uzaktaki Türk kulelerinden birdenbire işaret toplarının atıldığı duyuldu (Ömer Seyfeddin). En ikiyüzlü aşklar ansızın öfkeye dönüşür (Fâruk N. Usunlar veya Wusunlar veya Vusunlar (Çince: 乌孙 veya 烏孫, Wūsūn) Han Hanedanlığı döneminde (MÖ 206 – MS 220) yaşamış Türk veya Hint-Avrupa kökenli göçebe-yarı göçebe bir halktı. Konuşma ve davranışlarında ikiyüzlülük göstermeyen ve kendi takdirine göre hareket eden kişilere samimi denir. İç kelimesinden türetilen bu kelime cümlede sıfat olarak kullanılır. Örneğin: Samimi bir merhaba. – Samimi bir gülümseme.Bızmışen ne demek?
Bıkmışlık ne demek?
Bangış ne demek?
Bezm olmak ne demek?
Canımdan bezmek ne demek?
Bezci ne demektir?
Ecdad ne demek?
İstırap duymak ne demek?
Azap etmek ne demek?
Usûl ne demek TDK?
Ansız anlamı ne demek?
Usunun ne demek?
İçten’in anlamı ne?