İçeriğe geç

Buke Ne Demek Tdk

Buke’nin anlamı ne?

Türk Dil Kurumu’na göre Büke isminin anlamları şöyledir: 1. Ejderha, büyük yılan. 2. Akıllı, bilgili.

Bükre ne demek TDK?

TDK’daki bilgilerle birlikte Bukre isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Sabahın erken saatleridir. Sanki yüzünüze bir ışık düşer, aydınlıktır.

Baboş ne demek TDK?

İsim. (Halk ağzı) (Elazığ ağzı) Yiğitlere, gençlere, çocuklara ve gençlere karşı sevgiyi dile getiren bir söyleyiş.

Büve ne demek TDK?

Deniz iğdesi, boynuzgaga, boynuzgaga veya gübre sineği, Oestridae familyasına ait Hypoderma cinsindeki bir sinek türüdür ve sığırları ısırmasıyla bilinir. En iyi bilinen türler Hypoderma bovis veya Hypoderma lineatum’dur. Bu canlılar hayvanlarda hipodermoza neden olur. TDK’ya göre, deve dikeni Hypoderma bovis’tir.

Eski Türkçede büken ne demek?

Bükülmek, kıvranmak anlamına gelir. Ayrıca kuvvet ve yenilmezlik anlamlarını da içerir.

Bukre hangi dilde?

Bükre, sabahın erken saatleri anlamına gelen bir isimdir. Bükre ismi unisex bir isimdir. Osmanlı kökenli bir isim olduğu da söylenebilir.

Arapçada bukre ne demek?

Kuran-ı Kerim’de B harfiyle başlayan kız isimleri. İşte Kuran-ı Kerim’de küçük kızınız için geçen kız isimleri listesi: 1. Bükre Fetih Suresi’nde geçen bu isim sabah vakti anlamına gelir.

Liva ismi ne anlama gelir?

Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre Liva ismi sancak, tugay, tuğgeneral olarak açıklanmaktadır. Liva isminin anlamı ise bayrak, sancak, tugay olarak açıklanmaktadır. Liva ismi çocuklara sancak, bayrak, tugay ve tuğgeneral anlamlarıyla verilmektedir. Liva ismi özgürlükçü kişiliğiyle dikkat çekmektedir.

Bukra Kur’an’da geçiyor mu?

Bukra, Kur’an-ı Kerim’de Kalem Suresi’nin 38. ayetinde geçen bir isimdir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Kuma ne demektir TDK?

Kuma, çok eşli bir erkeğin ilk karısı hariç tüm eşleridir. Aynı anlama gelen Orta Türkçe kuma kelimesinden gelir.

Bobi kelimesi nedir?

Büyük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS), bağımsız denetime tabi olan ancak Türkiye Finansal Raporlama Standartları’nı (TFRS) uygulamayan şirketlerin finansal tablolarında uygulanacak finansal raporlama çerçevesini ifade eder.

Bizon ne demek TDK?

Bizon, Bovidae familyasının sığır alt familyasına (Bovinae) ait olan Bison cinsindeki altı hayvan türünün ortak adıdır. Bu türlerden yalnızca Amerikan bizonu (Bison bison) ve Avrupa bizonu (Bison bonasus) günümüzde varlığını sürdürmektedir (bkz: Türler).

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Veyl ne demek TDK?

Bazı çalışmalarda veyl kelimesi en uygun Türkçe karşılık olarak “yazıklar olsun size” ve “Yazıklar olsun size!” şeklinde çevrilmiştir. Kelimenin anlamının “şöyle çevrilmesi uygundur” şeklinde daraltılmasına karar verilmiştir.

Bükem nedir?

Bükme, Anadolu’da bölgeye göre ismi değişen bir hamur işidir. Örneğin; Denizli ve Uşak gibi illerde “Bütme” olarak adlandırılır. Anadolu’nun birçok yerinde tüketilir. Bazı bölgelerde bu isim mercimek veya patates eklenerek katlanıp fırın tepsisine konan hamur işlerini tanımlamak için kullanılır.

Bromen anlamı nedir?

kırık, kırık, kırık, kırık. kırık bir pencere: kırık pencere.

Ebren ne demek?

1. Başkalarının dikkatini çeken gösterişli kimse. 2. Sulak alan, ilkbahar, bahar zamanı.

Buket adı ne demek?

Buket, çiçek demeti anlamına gelir. Farklı çiçeklerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan bukete buket denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Yapan Escort